Eristyjän kiipeilyleffavinkit

Muutamia kiipeilyaiheisia telkkari- ja livevinkkejä sinne kotisohville. Hop!

Banff Adventure at Home (Free)

Banffin vuoristofilmifestarit ovat tuoneet tarjolle huolella kuratoidun online-festarin seikkailu- ja kiipeilyaiheisia elokuvia. Suomessakin on käsittääkseni aika ajoin järjestetty Banff-festaritapahtuma, mutta se on ollut aina Helsingissä.

Banffin valikoimassa on muun muassa palkittu Speak to me Softly, jossa käsitellään upeasti kiipeilijän päänsisäistä dialogia.

Online-festarin koko valikoima löytyy täältä. https://www.banffcentre.ca/film-fest-at-home?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=bmfbf_epic_great_indoors

Honnold Classics (5.99$)

Reel Rock tarjoaa Alex Honnold faneille kolmen leffan superpakkausta hintaan 5.99$. Tarjolla on vintage-Honnoldia ennen Free Solon tuomaa julkisuutta sekä oma ehdoton suosikkini kaikista Honnold-pätkistä eli A Line Accross the Sky eli vuoden 2014 dokumentti Honnoldin ja Tommy Caldwellin Fitz Roy traverselta.

https://reelrocktour.com/collections/films/products/alex-honnold-3-classic-films

Samalla sivustolla on tarjolla myös uusin Reel Rock 14 hintaan 19.99$.

https://reelrocktour.com/collections/films/products/reel-rock-14

Köydettömät (Free)

Kotimaisen kiipeilylyhäriskenen ehdoton helmi on Tomi Nytorpin ja Vesa Salosen Köydettömät vuodelta 1997. Kohdasta 17:00 alkaa Vesan legendaarinen Eklipsin soolo.

Don’t try ANY of this at home.

The Dawn Wall (Netflix)

Tommy Caldwellin ja Kevin Jorgesonin ensinousu El Capitan Dawn Wallille löytyy tällä hetkellä myös Suomen Netflixistä. Dokumentti on hieno tarina ystävyydestä, sinnikkyydestä sekä tietyllä tapaa myös eristysolosuhteista. Caldwell ja Jorgeson viettivät kahdestaan seinällä viikkokausia. Leffa sopii kaikille Free Solosta diganneille ja tarjonnee kivan katsauksen Yosemite ja Big Wall-kiipeilyyn myös lajiin vihkiytymättömälle.

Corona (Free)

Helsinki Adventure Nightin Seikkailuni -lyhytelokuvaskaban aikanaan voittanut Corona kertoo virusasioiden sijaan Samuli Pekkasen ensinouseman Corona 7+ – reitin tarinan. Video on fantastinen nojatuolimatka ruska-ajan Korouomaan.

A day with Pamela Shanti Pack and Devin Fin (Free)

Friction Labin henkilökuva Pamelasta ja hänen puolisostaan Devinistä sekä heidän elämäntyylistään. Offarikiipeily on muusta kiipeilystä hyvin poikkeava alalaji ja Pamela on yks sen kiistattomista mestareista. Laji SATTUU ja Pamela kertoo siitä fiiliksestä todella upeasti. Leffan kruunaa Indian Creekin upeat maisemat.

 

Ja vielä toki lopuksi ajankohtaiskatsaus eli

BoulderSaimaan karanteenilive

BoulderSaimaan jengi vetää jo kohta yhdeksättä päivää ihan helmeä karanteeniliveä. Katsokaa ja ihmetelkää vaikka sitä miten taustalla oleva halli reitteineen elää karanteenin tiimellyksessä. Seiskapäivältä löytyy loistavia kotitreenivinkkejä.

https://www.youtube.com/channel/UCvQTwHbkWJwxbxzLBQDBExw

Katselun iloa ja hyviä nojatuolimatkoja! Vinkatkaa omat leffasuosikkinne.