Treeline-blogi Huipulla

Yhteistyössä ulkoiluvarusteliike Treeline Outdoors.

Istuskelin keväällä Kangasalan vanhalla pajutilalla pyörivän Treelinen kahvilassa kauramaitocappucinolla jutustelemassa niitä näitä kiipeilystä ja varusteista. Tovin siinä jaariteltuamme kauppaa pitävä ystäväni Rami ehdotti, että aloittaisin kiipeilykohteista ja -kamoista bloggaamisen kaupan nettisivuilla.

Suostuin heti, koska pidän kirjoittamisesta ja jaan mielelläni vinkkejä. Olen kuitenkin aina vähän jännittänyt varusteista kirjoittamista. Mitä minulla olisi annettavaa? Tulisiko netin näppisliidaajat heti pätemään kuinka muka teen kaiken väärin? Pelkäsin palautetta ja hieman epäröin osaamistani. Täysin aiheetta, tottakai. Pohdin pitkään myös sitä, miten kaupallisella alustalla bloggaaminen ja pyrkimykseni ympäristöystävällisempiin tapoihin kuluttaa osuisivat yksiin. Kaupataanhan blogissa periaatteessa uutta tavaraa kansalle, ainakin mutkien kautta. Onneksi Treeline Outdoors ja omistajansa kuitenkin ajattelevat pitkälti samalla tavalla kanssani ja esimerkiksi kampanja, jossa Treeline antoi koko Black Fridayn tuottonsa Luonnonsuojeluliitolle vei luontoarvot kaupallisten arvojen edelle.

Lisäksi järkeilin, että voin jakaa blogissa kokemuksen kautta hankkimaani tietoa siten, että muidenkin tekemät harhaostokset jäisivät toivottavasti edes hieman vähemmälle. Ainakin itselleni eniten iloa tuottaa nimittäin ne romppeet, jotka ovat päätyneet käyttöön satoja kertoja. Ja mitä enemmän tietoa on saatavilla sitä helpompi on tehdä hankintoja kestävältä pohjalta ja ostaa varusteita, jotka toimivat käytössä parhaimmillaan vuosikausia.

Huipulla-blogiin löydät linkin Revontulia-blogini yläpalkista. Ensimmäinen varsinainen postaus käsittelee repun valintaa ja pakkaamista Multipitch- kiipeilypäivää varten. Lukuiloa!

Kuvat Bohuslänistä Rami Valonen.

Pääosa kuvien varusteista on ollut minulla vuosia ja käytän niitä edelleen, osaa useaan kertaan paikattuna tai korjattuna. Kypärä sai osumia kuljetuksessa ja on eläköitynyt rymykypäräksi.