Loppukesän Kustavi

Kesän viimeisessä kiipeilyreissussa on oma haikeutensa. Aurinko laskee tunteja aikaisemmin kuin alkukesän pitkinä iltoina ja ilmassa on samanaikaisesti kiire sekä viipyilevä syksyn odotus. On viimeiset hetket kesän haasteille, mutta samalla tulevan talven projektit kihelmöi jo mielessä, motivaationa saapuvan syksyn sisätreeneihin.

Me vietimme likkojen kanssa kesän (mahdollisesti) viimeisen viikonlopun Kustavin auringossa. Sunnuntaina kävimme Vartsalan Koululla munkeilla ja kiipesimme Pohjavuoressa, josta kuvasin nopeasti pienen videon. En ole koskaan ennen editoinut videota ja innostuin todella uuden opettelusta. Oli yllättävänkin haastavaa miettiä, miten kuvaamistani pätkistä saisi edes jokseenkin sujuvan videovirran.

Paljon on vielä opeteltavaa ja parannettavaa varsinaisen sisällön sekä teknisen toteutuksen osalta. Tässä kuitenkin kiinnostuneille mun eka oikea videokyhäelmä.

Pätkässä Suvi kiipeää Eukkoa Ikävä -reittiä, yhtä Pohjavuoren laatuvitosista.

Kustavi Pohjavuori from Liisa Revontulia on Vimeo.

Ps. Elokuussa Kruxin talkooporukka oli harjannut Kustavin unohdetun helmen Hyyppivuoren puhtaaksi. Kiitos Kruxilaisille urotyöstä! Putsauksen lisäksi kallion edestä on kaadettu puita, jonka ansiosta Hyyppivuori on muuttunut sammaleisesta mörköluolasta aurinkoiseksi keitaaksi.

Hyyppivuoren reiteistä suosituksen saa ainakin Grus Grus (5+) ja Jummi Jammi (6+). Pidin myös Macondosta (6), joka sopinee hieman rapaisempien seikkailujen ystäville. Kaverit kehuivat Iso-Buboa (5), kuulemma upean jatkuva halkeama!